Зимов борги

Запорошило, замело,
Весна втомилась, відступила.
Давно такого не було,
Щоб квітень снігом забілило.

Схмарніло небо голубе,
Заплакали дерева з болю,
А вітер свище, сніг мете,
В останній раз відчувши волю.

Давно на річці тріснув лід,
Ожили пагони вербові,
До сонця усміхався цвіт
Підсніжників на ніжках кволих.

Подекуди вже пишно ряст
Почав стелитись килимами.
І тут зима згадала враз
Свої борги і над полями,

Весну затримавши в долині,
Де верби стогнуть ледь живі,
Почала струшувать з ряднини
Борги останні - снігові.


Рецензии