Чим б1льше хочу чистоти

Чим більше хочу чистоти і святості,
 Тим більше атакує сатана.
 О, мій Господь, даруй Твоєї мудрості,
 Щоб непохитною і вірною була

 Я кожну мить Тобі, щоб не відчаялась,
 Не озлобилась ні на кого ні за що,
 Щоб моє серце не тужило, не печалилось,
 А Божим миром наповнялося воно.

 Зненацька хоч летить стріла диявольська
 Звідтіль, звідкіль зовсім її не жду,
 Нехай Твоя любов в мені проявиться
 Й щоб кожну я могла простить сестру,

 Від серця й від душі змогла утішити
 Й не докоряти, а смиренно промовчать.
 О, Дух Святий, Наставник і Учитель мій,
 Образу допоможеш подолать.

 Дух лагідний і мовчазний я матиму.
 За це я славлю, Боже мій, Тебе.
 З Тобою негаразди всі долатиму.
 Не підведеш ніколи Ти мене.


Рецензии