Згадка про дитинство

ЗА   РОКИ,   ЯКІ   ПРОЖИВ   БАГАТО
ЗГАДУЮ   ДИТИНСТВО    ІЗ     ЖАЛЕМ,
ПІД СОЛОМ'ЯНИМ ДАХОМ СТАРЕНЬКУ ХАТУ
І  СТАРУ   КРИНИЦЮ   З    ЖУРАВЛЕМ.

ЗАМІСТЬ   ОГОРОЖІ,   ЗБИТІ    ЛАТИ,
ГЛЕЧИКИ  Й  ГОРШКИ ВИСЯТЬ ІЗ ГЛИНИ
МОЛОДА,   СТРУНКА, ТОДІ   ЩЕ  МАТИ,
ЖНЕ  СЕРПОМ  ТРАВУ, В СВОЮ КОРЗИНУ.

У    ДВОРІ    ПІД  ЯБЛУНЕЮ    СТІЛ,
КАША    АРОМАТОМ    ПАХНЕ  В МИСЦІ,
У   ХЛІВІ   РЕВЕ    ГОЛОДНИЙ   ВІЛ
Й   НЕМОВЛЯТКО    ПЛАЧЕ  У КОЛИСЦІ.

І  ВІТРЯК  СТАРЕНЬКИЙ  КРАЙ   СЕЛА,
Й   ТЕ  ГНІЗДО, ЩО ПРИЛІТАВ ЛЕЛЕКА,
З    ШВИДКІСТЮ   ПТАШИНОГО   КРИЛА
ПРОМАЙНУЛИ   В   ПАМ'ЯТІ    ДАЛЕКО.

29 ТРАВНЯ 2016 РОКУ


Рецензии