Александр Трускин -Ни чего на свете нет нежнее. ма

                Ни чего на свете нет нежнее,
                кроме маминых рук дорогих.
                Ни чего на свете нет дороже,
                кроме маминых слов золотых.

                Мама нежно на ручки брала
                и качала к груди нас прижав.
                Потихоньку она напевала,
                своего сердца частичку отдав.

                Она грудью любимых кормила,
                отдавала любовь с молоком
                и желала нам счастья большого
                с каждым выпитым нами глотком.

                Подрастали девчонки ,мальчишки.
                Прибавлялись заботы о них
                и хоть мамы немножко старели,
                мы их помним всегда молодых.

                Но взрослели и мы помаленьку.
                Вот уж сами детей завели.
                Ну, а мамы не знают покоя.
                Остаемся для них мы детьми.
               

                Так спасибо ВАМ ,МИЛЫЕ МАМЫ!
                На коленях прощенья прошу
                коль, когда-либо, чем я обидел.
                Я себе никогда не прощу.
               



Превела на Български: Юлияна Великова.

НА СВЕТА НЯМА ПО НЕЖНА ОТ МАМА

Няма на света по нежни
от скъпите майчини длани.
Няма на света по скъпи
от сладките майчини думи.

Нежно в ръце тя ни взема
до гърдите си тя ни люлее.
Тихичко песни ни пее
и част от сърцето си дава.

От любимата гръд тя ни кърми
мляко с любов тя ни дава.
Много щастие тя ни желае
с всяка погълната капка.

Израстват момчета, момичета
нарастват и грижите с тях.
И макар че мама старее
ний винаги млада я помним.

Но стареем и ний постепенно
това ни донасят децата
А мама покой не познава,
за нея деца си оставаме.

Благодарим ви майчици мили
На колене за прошка ви молим.
За обидите де съм нанесъл,
на себе си, не ще аз простя.


               


Рецензии