Памтиш ли. Помнишь ли

Памтиш ли

Сећaш ли се
Јоргована белог
У улазу авлијском
Авлије широке

Сећаш ли се
Јасена бистрог
Над бунаром
Балкона високог
Куће према сунцу

Сећаш ли се
Кола свадбеног
Тога  јутра
Свирке циганске

Памтиш ли

(Маргарете 2)



Помнишь ли

Вспоминаешь ли
Сирень белую
На входе во двор,
Двор широкий

Вспоминаешь ли
Ясень шелестящий
Над колодцем,
Балкон высокий,
Дом прямо на солнце

Вспоминаешь ли
Свадебную церемонию,
Тогда утром
Концерт цыганский

Помнишь ли

Веселинка Стойкович
Русский: Светлана Пригоцкая

http://www.stihi.ru/2015/11/01/3413


Фотографија: Веселинка Стојковић


Рецензии