Бубадин сурал

Чуьлдин юкьвал пач хьиз къацу
Къавах ала, кукIуш ханвай,
Виш йис хьанвай гужлу, яцIу
Тан гьакI михьиз саф-саф хьанвай.

Къене хъалхъам авай пичIи,
Са пад кьураз эгечIнавай,
Адан кIаник кIунтI ква гъвечIи,
Фарашдиз векь акъатнавай.

- Буба, яргъал рекьерай мад
Атанва зун, вал гъиз меслят.
Кисмир, мегер вун тушни шад,
Рахух, бахша заз са зур сят.

Бахтлу я чун, вири ава
Яшайишдиз герек затIар.
КуькIуьрзавай гъетер цава
Мадни чIехи я чи къастар.

Амач мукал гвай кас никIе,
Юрфуникай хьанва хъусу,
Галатдалди яцар теке
Цан цазмач мад кьуна базу.

Ваз аквазвач чи абадвал,
Чи уьмуьрдин гьерекатар,
Чи ужагъда авай шадвал,
Суфрадаллай берекатар.

Яшамиш хьун икьван мублагь
Ватанда са бахт я чIехи.
Зун хъижезва жегьил, валлагь,
ХьанватIани чуру рехи.

Вучиз кьазвач къе на хабар
Хтулрикай жегьил, зирек,
Зи уьмуьрдин бахтлу лувар,
Заз мерддаказ гузвай куьмек?

Асланакай хайи хуьре
Чатун устIар хьанва магьир,
Нафт  гьасилиз чилин шире,
Фялевилиз фенва ТIагьир.

Доярка я Суна сейли,
ХьанвачтIани къад йис гьеле,
Ви жигъирдай физва Вели,
Къекъвей чумахъ кьуна гъиле.

Гьарма сад са кIус зи рикIин,
Веледрикай зун я рази.
Абуруз цав хьунухь секин
Зи мурад я жезвай кьуьзуь.

На, гьелбетда, гьакI ганач чан,
КIватIна санал чирвал, аман,
Гахчуз азад ватандин къан.
Гатадайла хаин душман.


Рецензии