Отчаяние

          Відчай 

Уже земля для мене – зірка
поміж космічних роздоріж.
Мені несолодко й негірко,
нежарко, не проймає дріж.

Я хліба вашого не хочу
і віроломних ваших слів.
Тепер лиш те, що Бог пророчить,
беру в свої любов і гнів.

Що ваше з кіптяви горіння
супроти того, що в мені?
Нарешті сталося прозріння,
що був до цього у багні.

Тепер я зблизька  сонце бачу.
За крок від мене Божий рай.
Я за тобою більш не плачу,
украдений у мене край.

Мене несе кометна повінь
і це ніякий вам не фарс.
В мені вже ані краплі крові,
щоб міг пролить її за вас.

Мій прах у вашім грішнім полі
безслідно сточать хробаки.
Пробачте, вирвалося з болю.
Усе хай буде навпаки.


Рецензии