Элегия

     Елегія 

      Леонідові Куценку

Дуби сягають зір.
Глибинність вод спокійних.
Подав безпечний звір
свій писк меланхолійний.

Відкинь усе облиш,
не говори нічого.
Чарівніша із тиш
бере в полон дорогу.

І морем за селом
у скибах поле чорне.
Краса з добра, а зло
жахливе і потворне.

Щоб зацвіли сади,
вже менш доби зосталось.
Помітніша з гряди
Вітчизни досконалість.

Кремінні валуни
на ній вікують німо.
Підкочуймо штани
та на  гряду ходімо.

І сива давнина,
і те, що нині суще,
напоять дух сповна
святим і невмирущим.


Рецензии