Пророки

       Пророки   

          Григорію Клочеку

То ж ви пророків розпинали.
І жодного не вберегли.
І що ж тепер? Пиши – пропало...
Не вийти більше вам з імли.

Тепер цілуйте п’яти вражі
і не на себе спини гніть.
Бо чи ж пророки мертві скажуть,
як розламати рабську кліть?

Зате і вам яка ж морока?...
Все той же знаний, звичний гніт...
А посилає Бог пророків
одного в кілька тисяч літ.


Рецензии