***

          * * *   

Знов згадалось, чого не забути,
що минуло навік і давно.
Білосніжними дюнами лютий
скрасив двір аж по саме вікно.

Тільки як мені всидіти в хаті?
Хай там що, я на гірку піду,
щоб на тесаних, зручних санчатах
опинитись аж там, на льоду.

Сто разів то з гори, то на гору,
поки місячний диск угорі
не підкаже їх світлості зорям,
що спочити пора дітворі.

Буде краяти мати буханку,
повну кварту наллє молока.
Стачить сил ще дійти до лежанки,
де рядно і подушка м’яка.

І побачу, немов на екрані,
у своєму хлоп’ячому сні
поміж дюн та казкових барханів
ту, що вже до вподоби мені.


Рецензии