Далеко и близко

Десь далеко прыдалеко,
Де зозулі і лелеки,
Де в веснi цвіте калина,
Буйно квітне черемшина,
Де щебече соловейко...
Там країна моя ненька.
Нема краще той країни,
Якщо б тільки не руїни,
Якщо б тільки не стріляли,
Життя більше поважали...
Якщо б тільки, якщо б тільки,
Тих "якщо б" багато, стільки,
Що не хочеться там жити,
Що там мало сіють жито.
Що погана дуже влада,
Що зрадлива вся там Рада,
У народа крадуть гроші
Депутати нехороші.
У людей нема там праці
І бабуся стара плаче.
Жити тяжко, не можливо.,
Хто краде той і щасливий.
Брат у брата там стріляє,
Геть єдинства там немає.

***

Зовсім близько, недалеко
Полечу я як лелека
В ту країну, мою неньку,
Завтра встану я раненько.


Рецензии