Бережи Його, Бог...

Бережи Його, Бог...Що проситиму ще? -
Для душі покаяння, смирення...
І за те, що згоріла в любові ущент,
Може вимолю в Тебе прощення?

Бережи Його, Бог, кожен день, кожну мить,
Від падіння важкого, від муки...
Хай Йому не пече, хай Йому не болить
Неминучість гіркої розлуки...

Збережи Його, Бог, від спокуси й гріхів
І навчи довірятися Богу...
Від недуги прикрий і невірних шляхів,
Своєчасно прийди на підмогу...

Захисти від навислої, Боже, біди,
Від принижень, потреби, митарства...
І любити навчи так, як любиш нас Ти,
Обдаруй Його милістю щастя...

Хай не знає Він втрат і людської ганьби,
Хай не згубиться в масках-личинах...
Ти люби Його грішного, Боже...ЛЮБИ!
Я благаю тебе на колінах...

І хоч важко мені відшукати слова,
Та...дібрать намагаюся слів я:
Збережи Його, Боже, як я не змогла,
Від мирської брехні й лихослів"я...

Прийде час...я повернусь до Тебе в чертог,
Ти поглянеш на спалені крила
І тихесенько мовиш: Ти дійсно, як Бог,
Цього грішного справді любила...



 


Рецензии