Дух

         Дух 

В мені говорить дух нетлінний,
що як і зляжу під хрестом,
то все ж не втрачу України
з праотчих степом і Дніпром.

Оту, з дитячих літ знайому
і рідну, й знану до дрібниць
від крівель з прілої соломи
і до софіївських дзвіниць.

І рідномовну, і державну,
ту, що з низин і до узвиш
в душі із нею Ярославна
навічно їхала в Париж.

Бував і я у тих чужинах,
де ніби ті ж поля й гаї,
і вітер з присмаком полинним,
проте лиш схожим, не її.


Рецензии