Ярославна

Ярославна 

Стривайте, дайте тільки час –
і вийде, як з морської піни,
многостраждальна Україна,
і зачарує знатних нас.

Не як наложниця чиясь,
що вдатна тільки для постелі,
не у куфайці чи в шинелі,
чи та, щоб мити вашу грязь.

А гідна вас і рівна вам.
Така ж, як ви, сеньйора й пані,
що аж ніскільки не остання
поміж державних ваших дам.

Так має бути в світі знов,
як і велося в ньому здавна,
бо у тієї Ярославни
шляхетна здревле, княжа кров.


Рецензии