Мiй мир - це гiсть не з цього свiту

Мій мир - це гість не з цього світу,
Бо що знайдеться тут для вічної душі?
Чи зможе щось дочасне гріти
Її, невидиму, чи вдень, а чи в ночі?

Кладіть скарби, несіть багатства!
Проте не втішиться занедбана душа...
Їй вирватись з тенет неволі й рабства
Лиш допоможе Бог і віра в Небеса!

І, хай усі стихії цього світу
Зіткнуться впоперек і всупереч всьому -
Моя душа знайде Тривку Орбіту
І не впаде ні в гріх, ні в сум, ані в пітьму!

Тож сонцем їй засяє Божа милість,
Що вища понад все! - І розум не збагне,
Але впадуть і мури,  й грізні хвилі
Від ніжності Тих Рук, які несуть мене!



22.05.2016 р.     м.Вишгород

 аудіо-прочитання - http://my-files.ru/mk8b5e


Рецензии