У минуле нема вороття

Ніс у веснянках, проліски-очі,
Весно-дівчино, чом ти у нас?
Наші світанки, юності ночі
Вийшли з хатини за перелаз.

Вже у господі осінь царює,
Барви осінні жовтим горять.
Юність не в моді - старість чатує,
Наші роки журавлями летять.

Чом зазирнула, красная діво,
Ніжно торкнулась серця струни?
Все вже минуло, юності диво
Внуків гукнуло десь з далини.

Ми порадіємо першому цвіту,
Хай він онукам красить життя.
Наші надії вже не здійснити,
Бо у минуле нема вороття.


Рецензии