Яскраве сонце хвилювало оч

Яскраве  сонце хвилювало очі
та не до болю. Листя весняне
наспівувало пісеньку про долю,
яка давно покинула мене,

закинувши у край цей близькосхідний,
залишивши у полум’ї вимог,
де обрій моря – рідний чи не рідний –
гойдається у тягарі думок.

Перед очима знову рідне місто:
каштани, Володимир над Дніпром,
який всім тим, хто зруйнував намисто,
здається, що погрожує хрестом.


Рецензии