Вiдкрите багаття

Змії-вогні - голодні смолоскипи.
В'яжи нутром до полум’я костра!
Мої страхи для себе ти відкрив би?
Прийми мене, прийми, мов перший раз.
Крадись в пітьмі, як звір чатує здобич.
Розстрілюй простір кроками в обхід.
Обмежуй тінь, хоч світло так не робить.
Веди мене маршрутом честі, гід.
Торкнись єством безформенним і чистим,
Руйнуй цю білизну, немов макет,
Цілуй вогнем мої іржаві кисті
І висічений з мрамору скелет.
З’їдай на ньому викраплені мітки
Тих дат, що в паралелях продавив.
Але ніколи, чуєш, навіть рідко
Ти неба не торкайся синєви.
І сонце не гаси на горизонті,
Творінням моїм душі збережи.
І крізь віка, крізь всі твої безодні
Я вистою у стінах міражів.


Рецензии