Колесо Iсторii

Біле, неначе вранішнє молоко волосся, очі синього кольору, неначе безкрайнє небо, самотня дівчина, неначе прохолодний степ. Одного вечора, заварюючи собі пряну каву, вона пірнула у вир спогадів, замислившись, що ж відбулося з тими, кого вона поховала у своїй пам'яті.
Раніше вона завжди вішала ярлики на людей, помічаючи їх таким чином, щоб хоча б на деякий час окреслити їх присутність на своїй території, тому що до того змушувала її робота. А після закриття чергової справи вона подумки зминала стікер з поміткою ініціалів й форматувала всі ті зайві відомості. Й більше її вже не цікавила доля розбитих життів. Їй не було притаманне відчуття вини й відповідальності за взяті зобов'язання перед тими, кого заживо катували, змушуючи до депортації з місць, які укоренилися в їхній крові. А що ж би вона могла ще зробити, змінити, навіть якщо б й захотіла виступити проти тої системи, котра заплямувала її брудом, який міцно в'ївся в її тіло. Звісно ж нічого, бо на те не вистачало її волі, котра підпорядковувалася інтересам схиблених на величності недоуків.
Вона не помітила, як минув час й треба було вже лягати спати, щоб міцний сон додав їй рішучості, бо завтра їй знову доведеться вигадувати привід для позбавлення щастя чергової родини, котру розчавить колесо притаманної до повтору історії.


Рецензии