Светлина

„Раната е мястото, откъдето светлината влиза в теб.“ – Руми

От раните на слънчевите вени
процежда се горчива светлина.
Живея сред четвърто измерение -
на ангели и хора без цена.
И свива се пространството неволно,
пробивано от слънчевия сноп.
Край мен и в мен се движат бързи спомени,
завихряни от своя си въртоп.

Завърта се Земята на обратно,
забавена като в красив каданс.
Напипва светлината точно мястото,
в което да прибави своя гланц.


Рецензии