Леонид Талалай. Боюсь я, Господи, боюсь...

                ***
Боюсь я, Господи, боюсь,
что я с пути совсем собьюсь, -
и Муза не подаст руки,
перо забудет, что крылато,
что допалю черновики
и не согрею ими хату.

Но ещё больше я боюсь,
что это всё переживу
я не во сне, а наяву
и до того, как я сопьюсь.

Боюсь я, Господи, боюсь.

                ***
Боюся, Господи, боюся,
що я на манівці зіб"юся, -
і Муза не подасть руки,
перо забуде, що крилате,
що допалю чорновики
і не зігрію ними хату.

Але найбільше я боюся,
що все це я переживу
не уві сні, а наяву
і ще до того, як зіп"юся.

Боюся, Господи, боюся.


Рецензии