***

* * * 

Погожі, теплі дні, не ворухнуться й стебла.
Синюха в низині – земна сестриця неба.

І золото полів від краю і до краю,
і жайвороній спів, що як відлуння раю.

Скель виступи рябі, порослі густо мохом.
І верби при воді – ровесниці епохи.

Так знані береги – високий і похилий.
Тут зарості куги, а там гранітні брили.

З вершини зрілих літ я в юність повертаю.
На цілий білий світ один ти, отчий краю.


Рецензии