Референдум

Зверталися  не раз  до влади
Люди з трибуни від громади.
Просили  владу  і  благали,
Народ  почути  вимагали:
У владі щоб народ був певний –
Треба  зробити  референдум!

Нас  влада  нібито  не  чує,
Народу  голосом  нехтує!
А може й слухати не хоче,
Заплющує  навмисно  очі!
На свою думку чинить зміни,
На свою користь  переміни!

Отож народ  благав, чекав,
Та й  сам  за себе  звітував.
Від влади ряду  люди ждали,
Та й самі  організували.
Тож замість збройного майдану
Поставили пости – охрану,

Народ на вибори  зібрали,
Та  разом  проголосували.
Законний висновок здійснили,
Вибір  народу  об’явили!

Тож референдум – спосіб мирний,
Вибір  народу  легітимний!
Якщо  права  всіх  поважати –
Так  тільки  треба  вибирати!


Не розтравлять в диму, в дурмані,
Як  відбувалось на майдані
Національну  ворожнечу,
Бо це, панове, небезпечно!
Але ж  так саме там  було.
І  що ж? До чого  привело?
Не тільки так вести не чинно,
Так діяти – вельми злочинно!

Щоб спосіб був демократичний
Здійснити  вибір  політичний,
На  референдумі  повинні
Вирішувать  по всій  країні
Важливі  для  держави справи.
В тім гідність всіх, закон і право!


Рецензии