Обращение к власти

Звернення до влади

Коли побачили в народі,
Що треба вже сказати: «годі!»
Тим  діям, що почав  майдан:
Вже сотні страждають від ран!
Приніс  чимало  він  біди…
Але  сухими  із  води
Вийшли політики лукаві…
Куди ж країну влада править?

В народі виникло питання
(надія, може, то остання):
Збирається прийти до згоди,
Облишив зимові пригоди,
Наша («народна», тобто) влада?
Чи в діях тих – народу зрада?

«Майдан – народ!»,
 Нам СМІ трезвонять.
Так, кілька тисяч бандерзвонів
Майдан зібрали без препонів
В країні, де нема законів…
Де ж – Конституції  закони:
Нема там жертв, не чути стони,
Де  СМІ всі – як церковні дзвони!

Щоб не створили нам ті рани –
Зібрали ми свої майдани
У  обласних  своїх  містах!
На свій тож ризик і на страх.
Народних мас у нас – мільйони!
Звелись підтримати закони!
               
Зібрались люди там трудящі,
До праці зовсім не ледащі,
Які  роботи  не кидали,
По  Києву  не гарцювали.
Та  голосу  всі  мають право
Не  менше, чим  лукаві «праві».
Країну  теж вони кохають,
На власну думку право мають!

Але  покришок  не палили,
Міліцію  нічим  не били,
Каміння  в неї не жбурляли,
Як  в Києві  оті  вандали…
«Коктейлів» також не кидали,
Тож й охоронці  не палали,
А  осторонь собі  стояли,
Щитів, втім, також не тримали,
За мітингом  спостерігали,
І  виступам  не заважали!

Проходив тож наш мітинг мирно,
Все – як належить: чемно, чинно.
Демократично, як потрібно!
Люди по черзі  виступали,
Свій  погляд, думку викладали.
Звертались к землякам, до влади:
Народу тож які прегради
Створити наша влада хоче?
Нащо нові  закони строче?

Тож владу  зрада захопила
І  Рада раптом, як на диво
Запрацювала вже бурхливо:
Закони пишуться квапливо,
В Раді приймаються поспішно,
Це зовсім, панове, не смішно!
Ніхто трибуну не  блокує,
Із місць  ніхто не репетує,
З тих, хто раніше на нараді
В  роботі заважали Раді!
Отож, у  Раді – все гаразд!
В роботі всі! Все без прикрас!
У  Раді  зняті  перепони –
Приймають зрадницькі закони!
У влади – зовнішня бадьорість!
Та  є  народу  з того користь?

Та  влада  діє  для  народу?
Тож Рада  має вже нагоду
Отримати в суспільстві згоду:
Спитати  думку  у  народу


Рецензии