***

Живот без любов -
то е свят без песен;
леден вятър и вълчи вой;
наказание Божие,
изпитание свисше
на обречен пустинник;
затвор до живот!

То е страшно проклятие,
тъжна немилост,
незаслужен удар в гърба!

Кръст, по-тежък
от воденичен камък,
по-висока Голгота
от планина!

...

И защо Ти наказваш понякога,Господи,
добрите Свои чада,
да не срещнат любов и животът им
да отмине
като в снежна пустиня - без топлина?!


Рецензии