Юбеште-мэ пентру тот

Е фоарте симплу.
А юби пентру чева.
Юбеште-мэ пентру тот:
Пентру кэ-мь юбеск цара,
Пентру кэ алэтурь сынт,
Кынд ци-й амар ши греу,
Кынд те черць ку Думнезеу.
Кынд ыць дау ынтребэрь
Ну ла тема гэситэ де ной
Ши те рызь ка вынтул пе мэрь...
Кынд сынтем доар ын дой
Ши-ць аскулт инима рэнитэ,
Тынэрэ ка лаляуа ынфлоритэ.
Кынд привеск ла зборул астрал
Ши-ць спун кэ ну не-ом диспэрци.
Кынд оаре прин луме ну вой пэши,
Вей десена таблоу-мь мажистрал?
Кынд аскулт мурмурул изворулуй
Ши скриу о поезие ынтинс пе ярбэ.
Мэ вей арунка ын фокул дорулуй?
Ту ын тихнэ кужетэ ши те-нтрябэ.
Кынд мэ-нженункезь ши плынг-
Еу гэсеск путере сэ ес дин гроапэ.
Рэсколеск инима ши те стрынг
Де пьепт фирав,кэч те юбеск...
Кынд бяу де сете ши-й рече апа.
Ту че фачь?...Те-аштепт...тырзиу
Баць ла жямул ынмэрмурит...
Юбеште-мэ пентру тот,
Ка жениул пурпурул асфинцит.
Фэрэ тине-н грэдина лумий-с чот...
Юбеште-мэ,кыт сынт ынкэ виу.


Рецензии