Тинереце, тинереце...

Рэмый ын урмэ,тинереце скумпэ,
Пе друмул тэу май мулт ничкынд,
Ку пэрере де рэу ну мэ вой ынтоарче.
Дин короана вьеций кыте-о петалэ-мь рупе
Тимпул збурэтор,че мэ фаче некуноскут...
Ка копилул вря ку мине сэ се жоаче.
Серь дулчь,ку парфум де лэкримьоаре,
Ку гласурь фиделе де сфинте извоаре,
Ку умбре негре,че жукау минунат валсул...
С-а скурс время муритоаре,венисе часул,
Кынд требуе сэ мэ гэтеск пентру ултима
Луптэ ку соарта.Ултимул верс
О сэ-мь рэсарэ пе бузеле-мь ускате,
Кынд ши суфлетул меу ва обоси де тынгуире
Ка кынеле каре-шь ласэ капул пе лэбуце,
Привинд фэрэ крединцэ ши чева аштяптэ.
Мэ фрэмынт,умблынд дезбрэкат пе худице.
Вэд черул плин ку пасэрь ши о фатэ
Кэрей е плак плимбэриле прин ружин де тоамнэ.
Ын еле гэсеште сплендоаре ши феричире..
Рэмый ку бине ын урмэ,акоперэ-те ши адормь
Пе патул инимий меле,че ну се поате
Калма.Ка лебэда нурлие ын трестий дормь.
Те сэрут пе ображий румень,пе плеоапе.
Урекя мя неврынд,де гэлэжие-й плинэ...
Рэмый ын урмэ,тинереця мя сенинэ.
Пе каля ку котитурь май департе мэ дук.
Рэмасе ынкэ ниште вряскурь сэ ардэ ын руг.


Рецензии