Мамэ, уйте кыте медалий...

Дин пьетре скумпе ел н-а ынэлцат палате,
К-аколо сэ се аскундэ де проблеме,де плой.
Ку товарэший сэй,пе друмурь ынсэилате
Ку дурере,ку бэлтоаче де сынже,плекау ла рэзбой…

Таблоуриле корсиве ле фэчяу чацэ окий,
Ярба приндя лакримиле-н палме, тремура
Де фриг,сэлчиле корояте,ын рупте рокий,
Ыл ругау,с-алунже душманул,сэ елиберезе цара.

Ку аутоматул ын мынь,ку фаца палидэ,алерга-н атак,
Омора быздыгэниле каре ешяу дин пэдуря ускатэ,
Унде че-й де ла путере кредяу кэ-с але лумий роць,
Кэ лор ли се ынкинэ черул, кэ сынт аерул пентру тоць.

Ридикынд ун дял ыналт,де дупэ ун корнос копак
Ый сэри ынаинте о фьярэ ку куцитул,неастымпэратэ.
А бируит,дар ый куржя сынже рошу,ка петалеле де мак...
Ын фрунзеле верзь,ку галбене пете се жоакэ
Пэсэриле дуйоасе де-а пурурь,сус-сенин
Ши лимпеде,ла бисерикэ бат клопотеле,аколо се роагэ,
Ел вени ла монумент сэ такэ,алб ка ун крин...
''Мамэ,мамэ,уйте кыте медалий аре омул чела!''-с-ауде.

Бэтрынул ынтоарче капул ши дулче-й зымбеште.
О крянгэ фражедэ-й ынтинде арцарул ку жяна удэ,
Кынд каде-н женункь сфынтул,че-а авут о крудэ
Тинереце.Ын минтя-й рэзбоюл,аспру ынкэ трэеште...

Ноаптя виселе страшниче фэрэ вое-й бат ла ушэ,
Рэкнинд,асудат се трезеште,фотография мэтушей
О я ын мынь ши-о ынтрябэ:де че сингур ыл лэсасе?
Ла жямул орб ынтылнеште зэриле армониоасе.

Дин пьетре скумпе ел н-а ынэлцат палате,
Аколо сэ се аскундэ де проблеме,де плой.
Ел ынфипсе ын  пэмынт пачя албастрэ ши дрептатя.
Ку товарэший куражошь а бируит ун рэзбой...


Рецензии