В днi бiди

В дні біди

Я знаю, що тобі погано,
Що стали смутком наші дні,
І оченьки твої, коханий,
Від лиха журяться сумні.
Та все ж, надіюся на краще,
Й кажу: синок не захворів,
Йому вже скоро буде краще,
Він лише трішки переїв.
Якби ж слова ці – та й до Бога,
Як той промінчик до душі,
Зійшли, й проллялась допомога,
Мов дощ святий, не за грошІ.
Та  де зібрати силу волі,
Щоб нею Господа молить,
Як тіло, стомлене від болю,
Не в силах розуму носить?
І я пливу, неначе хмари…
Хоч гірко стало, але сни
Вже напустили свої чари,
Тож є розрадою вони.
Лунізана, 03.12.1997


Рецензии