Дорога на Чигирин

Дорога на Чигирин

Знайомий шлях на древній Чигирин.
Не їхати люблю, а йти по ньому.
Сам гетьман мчав тут на коні баскому.
І спрагло пах йому гіркий полин.

Вкраїнська рідна золота земля.
Тут все мені таке близьке і миле –
і яр крутий, і гай, і та могила,
що морем облягли її поля.

За кладкою суботівський майдан.
Хтось хоч один та був тут з мого роду
і пив, як я, цю кришталеву воду,
що аж туманом брався повний жбан.

Карби вражають вікопомних літ
між поховань старих. Земля вам пухом!
Тут квітла велич лицарського духу,
і Україну визнав цілий світ.

У недосяжно сивій давнині
зосталися ті радощі й тривоги,
що освятили цю стару дорогу.
І йти по ній не байдуже мені.


Рецензии