Na niby zima

NA NIBY ZIMA
               
Cala noc padal deszcz.
Zima placze rzesistymi lzami.
Jak nam byc, kiedy ciagle bez
Pieszczot czulych osobno sypiamy?

Kazdy z nas wzial zyciowy rozbieg.
Sila wyzsza wiruje nad nami.
Moze spadnie tej zimy snieg.
Moze wreszcie nie bedziemy sami.

17-01-2015

                ***

АР (wersja oryginalna)


Рецензии