Powiedz mi...

POWIEDZ MI...

               
Czy bylo Ci ze mna kiedykolwiek smutno?
Czy by;o zal spedzonych razem chwil, czy bylo nudno?
Czy uwazales, ze to byly dni stracone?
Czyz byles kiedykolwiek ze mna niespelniony?
Czy z tego, ze Cie kocham byles niezadowolony?

Czy czules sie samotnym kiedykolwiek?
Czy ze mna bylo Ci lzej zniesc koszmar?
Czy Pan Bog uslyszal krzyk duszy twej?
Czyz nie poslal On tobie kiedys w darze,
Czyz nie? Polowe druga duszy mej?

Czy wtedy jakas skruche przed kims czules?
Czy kiedys nie byles przez wszystkich uwielbiany?
Czy potem, z zazdrosci ludzkiej nie cierpiales?
Czy nasze dusze z bolu popekane w cos byly kiedys uwiklane?
Czy bylo to w zamknietych szczelnie murach naszych cial?

Czyz teraz nasza milosc nie jest dla nas ratunkiem?
Czyz nie kochamy sie tak bosko w naszych snach?
Czyz nie marzymy, zeby przywitac sie wkrotce pocalunkiem?
Czy chcesz polozyc wszystkiemu koniec, wywolac krach?

Czy tez istniec w milosci szczerej, odwazyc sie na oswiadczyny?
Czyz nie znalazles jeszcze drogi by przejsc od slow do czynu?

17-09-2014
 
                ***

AP (wersja oryginalna)


Рецензии