Znajdz mnie w tlumie

ZNAJDZ MNIE W TLUMIE
 
Znajdz mnie, prosze, w tlumie,
Obejmij cicho, czule za ramiona.
Dokladnie wiem, ze w mej zadumie,
Obecnoscia Twa bede zaskoczona.

W ten letni wieczor samotnej wyprawy
Wiem, ze bladzisz po miescie tez.
I nawet nie zdajesz sobie sprawy,
Ze do mnie naprzeciw ciagle idziesz.

Jestes gdzies tam, i o Tobie ja marze,
Chce spotkac Cie, doczekac sie niedlugo!
Przytulic sie, z radoscia, do Twej twarzy,
Zadajac pytanie: „Gdzie byles tak dlugo?”

Poznaj mnie wsrod tysiecy ludzi,
Usmiechnij sie – niczego wiecej nie chce.
Zrozumiem wszystko, Twoj umysl mnie obudzi,
Bo wiesz, ze zawsze byc u Twego boku zechce.

Znajdz mnie w tlumie ludzi, predzej
I meskimi, goracymi rekami
Zimne dlonie swym cieplem ogrzej,
Zabierz mnie w locie nad chmurami.

Bardzo czekam na nasze spotkanie,
Ze sama czasem nieswiadomie
Ulicami miasta kraze nieustannie,
Szukajac Ciebie w tlumie nieuchronnie.


07-06-2014

                ***
AP (wersja oryginalna)


Рецензии