Сурама, кайда деб, жоду кузларинг

Сурама,кайда деб,жоду кузларинг
Ишкинг гирдобида, чукиб кетган
Уша сирли-ю, бепарво сузларинг
Каьридан,биргина,сузни кутган
Сурама,дарди телбаланган онни...
Тортган азоб укубатларини
Парча-парчалаб фирок, гумонни
Еритолган рутубатларини
Ох,сурама,беор юрак кургурни
Ортингдан чопиб, самога етган
Топмай,ой дорига осилган хурни
Юлдузлар яна, пойингга отган
Зим-зие тунларнинг, сокин каьрида
Ингранар,интик-интик бир нигох...
Гуе, аччик хурсиниклар багрида
Саробдай калкир,олис-олис,ох...
     ***


Рецензии