Демоникэ хытрэ

Кынд тоате енигмеле фирий
Врэжеск суфлетул плин де суферинць,
Пе арипиле фине але юбирий,
Ла мине вий,ку окь фьербинць.
Демоникэ хытрэ,аштепць сэ спун
Кувинте калде,ка кана плэчерий
С-о бяй пын-ла фунд ши ле адунь
Фермекатэ,де пейсажул серий.
Слободэ ешть ка вынту-н кымпие,
Ынтристаря се фиреште де тине.
Дин флорь нипрехэните,дин ымпэрэцие,
Доар ту-мь реынторчь зилеле сенине.
Ку синчеритате ачаста аштепт,
Сэ вэд,кум те топешть а кыта оарэ,
М-ай кучерит,м-ай префэкут поет,
Пот аскулта а инимий виоарэ.
Дин адынкурь версурь изворэск,
Кынд деспринзь пэрул ка нияда.
Скынтеий дурерий се топеск,
Кынд мэ купринзь ка каскада.
Ку мантие де стеле те-нвелеск,
Ку висе,сэрутэрь те-амэжеск,
Нумай сэ ну штий де прэпастий,
Сэ зборь феричитэ ка пасэря прин вий.


Рецензии