Кодруле...

Кодруле путерник,те-ай скимбат,
Тынэр рэмасе-ал меу фалник сат.
Ту-л ынконжорь ку фрунза кэзутэ жос,
С-а офелит че-а фост кындва фрумос.
Унде ци-й зымбетул ши букурия,
К-атунч кынд веням ын копилэрие?
М-аскундяй ку кренжь ынверзите,
Пе ярбэ ынтинс нумэрам зилеле ынсорите.
Дин зорь пынэ-н зорь ерам ку тине,
Штияй,кэ вой вени,аштептай ку дор.
Ам рэзбэтут,мокнеште инима ын мине...
Збурасе пэсэря тинерецей,секат-а ачел извор,
Фаца ын каре-мь спэлам ши пэрул
Ыл удам ку апэ,ла соаре луминоасэ.
Ку вырфул дежетулуй ыл атинжя мэрул,
Ла ел се кобора луна орголиоасэ.
Аний тэй се дук ын адынкул тимпулуй
Ка ярна бэтрын,пьердут-ай ал лор нумэр.
Се аштерне брума пе ображий кымпулуй,
Пе суфлет с-аштерне о дурере ши суфэр.
Гындуриле ми ле читяй ка пе-о карте,
Ымь сфэтуяй сэ ридик ымпрежуру-мь о четате...
Грижиле вьеций м-ау кемат пе друмурь,
Ку плой м-ау купринс,ку ченуший фумурь.
Ымь веня сэ сфарм а пьептулуй лэкатэ
Ка инима сэ се авынте,сэ винэ...
Ам венит,пе фаца та-й ноаптя,
Унде ци-й ачя блындэ,вие луминэ?
Нинс ын пэр,ту ай ынаинте-о вешничие,
Зи чева,кэ мэ вой пьерде ка о поезие,


Рецензии