Jелена

Веселинка Стојковић
Јелена

Коса јој плетеница дуга,
Очи са топлога југа,
Гласић поток бистри,
Осмех бисер чисти.

На часу,
Одмору,
Свакога трена,
У мислима мојим –
Јелена.

Приче јој пуне жара,
Свеске све од шара,
Бројне све те књиге
Њојзи нису бриге.

На часу,
Одмору,
Свакога трена,
У мислима мојим –
Јелена.

За сликање сва је од дара,
Свака боја с њоме разговара,
Светове нове ствара,
У лепоту све претвара.

На часу,
Одмору,
Свакога трена,
У мислима мојим –
Јелена.

(За твоју срећу)

Илустрација: Марија Јовић


Рецензии