Слика

Веселинка Стојковић
Слика

Пожелео
Деда Мика
Да се слика.
Из свог села,
Ока весела,
Кренуо у град.

Сместио га
Фотограф
У столицу фину
И жељу дедину
Испунио
На брзину.

Када готова
Била је слика,
Деда Мика
Напустио град,
Задовољан,
Као никад.

Сад му слика,
Лепа прилика,
Краси дом.
Срећан је
Унук Воја,
Срећан је он.

„За твоју срећу“

Слика: Весна Маринковић Станковић


Рецензии