Не дамо знищити Ленiна!

На тому тижні, розкажу, приснилося мені,
Що ніби йду по вулиці населеного пункту,
І – посередині – стоїть на площі у траві –
Пам’ятник Леніну, а біля нього – дві великі клумби.

І раптом чую: «Слава Україні!» Озирнувсь:
Ідуть націоналісти – та скандують…
Порожні гасла. Лиш ненависть, лють! Але я не здригнувсь!
Кажу: «Хто любить Батьківщину – той будує!

Примножує та скріплює країни міць,
Лиш створює, працює їй на користь, прикрашає
І береже! Не знищує нічого силоміць!
І пам’ятники, що встановлені не ними, не ламає!

Я бачу: знести кам’яного Леніна хотіли ви?
Кортить вам, хлопці, тільки руйнувати!
Вивчайте праці Леніна! Бо Україну він любив!
Читайте про політику його національну!»

Тут вийшли мешканці – навколо стали – і підтримали мене,
А націоналісти, відчуваючи поразку, розійшлися, зникли…
«Що це за місто?» – я питаю. «Селище міського типу Мілове, –
Я чую відповідь, – районний центр, що на Сході України».

Такий мені про Леніна приснився сон…
Ми відстояли пам’ятник, що в Міловому.
Давайте захищати ми історію Вітчизни всі разом!
І щоб ніхто не міг спотворити її або переписати по-новому!

02 травня 2016 року


Рецензии