Рiдна земля

Вранці вийдеш в чисте поле,
теплим дощиком умите, 
в небі жайвір  пише  кОла*,
пісня  сіється  з  блакиті.

Скрізь, де лиш сягає око, 
під безкрайнім небосхилом 
б'ють  чолом  хліби  високі
до  землі, що  їх  зростила...

На горі, в серпанку* синім  -
хати, схожі на хмаринки*,
білі-білі,  рідні-рідні,
як  і  мамина  хустинка.

Біля хат  -  крислаті* вишні
у намисті*, у червонім.
На столі  -  хлібини пишні,
з жару: ще печуть долоні ...

Тут гостей з усіх-усюжів,
як з добром хто завітає,
хазяї, душевні люди,
хлібом-сіллю зустрічають.

Тут у кожної людини
серце чуйне, доброзичне.
Чи не в тОму, земле рідна,
й твоя мудрість споконвічна ...

Вранці вийдеш в чисте поле ...



* кОла  -  круги
* серпанок  -  дымка
* хмаринка  -  облачко
* крислаті  -  развесистые
* намисто  -  бусы


Рецензии
Моя рiдна! Дуже вдячна тобi за такi прекраснi стрiчки! Наша земля завжди була щирою та доброзичливою.Щастя тобi в Великодень! Вiрш чудовий!!

Светлана Голентовская   01.05.2016 16:50     Заявить о нарушении
Щиро дякую тобі, Світланко.
З Великоднем!
И с Первомаем!

Людмила Федоровна Прохорова   01.05.2016 18:04   Заявить о нарушении