Вкусът на устните

Откраднатото топло пролетта ни върна
под звуците на птичия оркестър.
Ти с горещите си длани ме прегърна
и ме получи вместо скъпоценна зестра.

С цвета на изгрева нощта се оцвети,
вместо звезди, искри изгряха във очите ти.
Сърцето ми от страстите ще се взриви.
Вкусът на устните пред всичко предпочитам...

28.04.2014 г.
Петър Пенчев
Из сборника с любовна лирика
"От първо лице", София, 2015 г.


Рецензии