Повертайся...

                С праздником Светлого Христова Воскресения!
                Господи, Всевышний, прошу тебя, спаси и сохрани Украину!
                Дай ей благополучия, любви, разума и мира!
                Пусть вернутся домой все, кого любят и ждут!


                ***
Жахом переповнений хлопчик ледве йде,
В темряві та холоді він все батька жде…
На колінах к Господу плачучи звернувся,
Щоб живим і радісним татко повернувся.
В безнадійній горісті просять син та мати:
–Відгукнися, серденько, скільки ще чекати?
Ти в країні вільній мріяв жити з нами,
Де б ніхто не змусив бути вік рабами.
Зоряний світанок рідним дарувати,
А не жебраками в сварах прозябати…
Думи батько чує, сльози й відчай бачить,
Як сумують діти, жалібно там плачуть...
Батько не повернеться, край його далекий…
Там на зустріч з соколом прилетять лелеки...
Він душою з відстані, щиро каже рідним:
–Дуже хочу, синку, щоб ти виріс гідним.
Дай всім, Боже, розуму, про дітей подбаймо,
Замість тьми і розбрату відновляйте сяйво.
Хай душевна щирість всім несе надію,
Будьмо разом в мирі зберігати мрію!


Рецензии
Тiльки мир та злагода повиннi панувати.

Людмила Журавская   07.06.2018 22:22     Заявить о нарушении
Так! Дякую!

Александр Филенко   08.06.2018 09:58   Заявить о нарушении
На это произведение написано 17 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.