На случай, если опустились руки

Чому ти руки опустив?
Скажи, чому, чому, чому?
В безодні всіх незнаних див,
Нема пояснення тому...

Ти бачив тони сліз людських
Але ж і щастя не прогавив,
Ти бачив смерть, і навіть тих
Хто кидав камнем у плюгавих.

Ти бачив голод, сором, страх,
Ти бачив сотні в’язнів долі,
Ти бачив малюка в руках,
Котрий загинув у неволі.

Ти бачив смерть, від рук людських
Ти бачив більше ніж вважаєш,
Не бачив страху лиш у тих
Хто щастя у людей скрадає.

Ти бачив ненависть і глум,
Ти знаєш, як страждає зодчий,
Й покрився тінью світлий ум,
Й прогнати тінь немає мОчі…

А я скажу тобі :"Змирись",
Змирися, й геть жени тривогу!
Дивись не в низ, а тільки ввись
Дивися прямо на дорогу.

Лише тоді здолаєш ти ,
Свій смуток, ненависть і муки
Зберись і в небо полети-
Щоб знову піднялися руки!
06.12.15. С.Н.


Рецензии