Мен шоирман

Мен шоирман битта – халки йук,
Йулайдиган бундок ортидан.
Менга миллатларнинг фарки йук,
Ажратмайман юзи, туркидан.

Менинг халким – яхши одамлар,
Тоза сувдек шаффоф, калкиган.
Биз ташлаймиз халол кадамлар,
Оллохимиз бордур алкаган.

Мен шоирман куплар юлкиган,
Товус каби таланган патим.
Парим билан олдга юлкинган,
Менсимасдан мисоли хатим.

Байрок килиб олиб отимни,
Шоир атаб узини танхо.
Юрганлар бор сотиб зотимни,
Уялмайман айтишдан зинхор.

Кимлар узин тенглаб маъвога,
Сохтагина битар «ашъор»лар.
Уялмасдан килар даъволар.
Шоирликка, юзи каролар.

Оталарин кучи етмасдан,
Фарзандлари шайланган касдга.
Оналари гуё хасаддан,
Тугиб берган «шоир» нокасга!


Рецензии