Лампа. украинский язык

Лампа

Лампа у коридорі-
Мляво-безсонний світ...
Лампочці, як на горе,
Більше півсотні літ.

Більше півсотні... Бачиш,
Як у безсмертя грать
Довше усіх одначе
Нинішніх люстр і бра?

...Скільки людей у справах
Цей коридор пройшло-
Світло живило навіть
Трохи в душі тепло...

...Скільки дівчат до ванни
Йшли у костюмах ню-
Ніжились у бажанні
Світлом твого вогню...

...Здрастуй, Ремонтокаїн!
Зміни набув сюжет,
Бо відійшов хазяїн
Богу на сповідь вже.

Разом із ним поснули
Риси десятиліть.
Спомини про минуле-
Слідом за ними йдіть!

Євроремонту дійсність-
Правди не діть ніде.
Нащо кому надійність,
Без мішури ,,модерн,,?

Як із плафоном рвали
Лампу, проводку, гніт...
...Може, ти пам"ятала
Пальці оті міцні,

Бо молодий і стильний,
Мов прометей з небес,
Бережно та повільно
Вкручував він тебе,

І полилось прозоре,
Наче зоря в вікні,
В темряву коридорів
Світло майбутніх днів...

Замість розстрільних списків
В світлі нічнім тюрзак
Ритми життя записуй!..
Жити хотілося як...

Мрія дістати зорі
Шалом розтопить лід.
Діти у коридорі...
Виведе світло в світ.

Тіні, немов би руни,
Склали орнамент стін.
Спомини вічно-юні...
Долі Останній Стіл...

...Вічність надійде кволо.
Нею усе живе.
Час замикає коло.
Світло завжди нове.


Рецензии