Ч. 3. Да 350-годзьдзя вайны на Беларус

Частка 3. Да 350-годзьдзя трынаццацігадовай вайны
на Беларусі, (1654-1667г.г.).

             3.

Беларусь такая стала
Пасьля гэтае вайны:
Пад накінутым арканам,
Народ прымусам вялі.

Не зварухнулісь курганы,
Як спавілі іх хлусьнёй:
Мо, хлеб-салам сустракалі
Мы, літвіны, маскалёў.

Вось чаму і ты, гругане,
Усё спазнаўшы ад людзей,
Ужо ня ўспомніш з тых курганаў
Аб страшэннае вайне.
-03.04.16.


Рецензии