Хьана

Дагъ хьана,я багъ,я биябан хьана,
Ватандин гьар са чlиб ччил заз кlан хьана.

Лезги авай виринар заз ватан я,
Азербайжан,яни Дагъустан хьана.

Хиялрай гзаф мурадар фенатlан,
Адан рекье эцигдай-са чан хьана.

Лугьузвач за гьакlни гафун хатирдай,
Чанни гун адаз-зи эрзиман хьана.

Вичин ватан кlан тийидай кас жедан?
Аватlа,жен бежягьат,инсан хьана.

Зи Ватан-ам дагъларай гишир авай
Са шикил я-хупl ийер макан хьана.

Адаз къведай къада-бала заз хьурай,
Кlанда заз ам даим фираван хьана.

Ватан абад хьурай даим,гьамиша,
Кlанда са багъ хьиз ам гуьлуьшан хьана.

Гужлу хьурай зи Ватан-гьам кlанда заз,
Рухаярни гьар сад са аслан хьана.

Гъурбатра за яшайишна,уьмуьрна,
Ватанда анжах,зи рикl кубан хьана.

Гзаф уьмуьр акъатна зи чаранра,
Суруз хьайтlан кьисмет хьуй-унван хьана.

Ватан патал рекьиз кьисмет тахьайтlа,
Лагь,Намиказ гьакl са кьуру ван хьана.


Рецензии