Суруди ошик

Ту аз кучо шуди пайдо,
Чунин зебову дилоро,
Дилам моили хуснат шуд,
Бигуям шукрат Худоро.

Базебиву дилфиреби,
Бахореву гули себи,
Манам куштаи ишвахот,
Ба бехобиву бетоби.

Рабуди аз сина ту дил,
Бо як нигохи начибе.
Кунун мастона хумори,
Зи ахду ишки ачибе.

Манам думболи ту акнун,
Хамчу девона саргардон.
Манам сайёди ишки ту,
Туи охуи ахди чон.

Табассумат чи дилнишин,
Гул аз назарат шарманда.
Биё бо ман бимон нозам,
Ки вафоям ба ту банда.

Биё биракс биё биноз,
Ороми чон мохи танноз.
Туи шоистаи дунё,
Паричехра мархами роз.


Рецензии