Андрей Аксюта 2 - Напиши мне письмо...

Напиши мне письмо,
          да побольше, -
Чтоб читать его было
          подольше.
Напиши обо всём,
         что придётся,..
Моё сердце на всё
         отзовётся.
Только, если писать
         его будешь,
ТАК дыши, чтобы понял я-
         любишь...

Я могу это слышать
         изустно
От тебя, ты же рядом,
         и пусть, но,
Положи те слова
         на бумагу.
Я хочу их сберечь.
Как присягу.

Напиши мне письмо...
 



Превод на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

НАПИШИ МИ ПИСМО

Напиши ми писмо,
но да бъде голямо
за да го чета аз
по дълго.
Напиши ми за всичко
каквото и да е…
На всичко сърцето ми
ще се отзове.
Само, ако ще пишеш ,
да лъха така, че да помисля,
че ме обичаш.

Това мога да чуя
и устно от теб,
ти си близо
и нека, но
постави тези думи
на книга.
Аз искам да ги запазя.
Като клетва.

Напиши ми писмо…


Рецензии