Дежел Эгьмед

Къегьненлай ацукьна чи гъвечlи Эгьмед,
Тарсарал алахъна,чlугвазва зегьмет.
Амма пара физвач адан ацукьун,
Фад-фад къарагъзава,акъудиз уюн.
Кьуьлзава столдин винел акъахна,
Далдамар ягъазва стулдал гагьни.
Гагь чlехи стхади эцягъзава кьал,
Кутазва адак кьел,твазва къалмакъал.
Кацран туманал гагь кlур элягъзава,
Амазва кац катаз,руг тlуна цава.
Вичегъ акъудзава чпин вахни ада,
Кицlин шикил кхьиз рушан дефтерда.
Дидедиз акуна Эгьмедан крар,
Алахъиз гьатнава хьи,сакит хьурай.
Гъвечlи надинж амма санал акъваззач,
Тарсар гьазуризни садни тазавач.
Бубадиз акуна ихьтин шындакьар,
Агатна тек садра,ялна яб адан.
Эгьмед сакит хьана,ацукьна кlисна,
Тарсарни авуна,сабур илисна.
...Мектебдиз фена ам уьхънехъ,гьазур яз,
Амма вуч хъийида-яру яб галаз.


Рецензии